Over mij

Wie ben ik?

Hoi! 

Wat fijn dat je op mijn website terecht bent gekomen.
Ik ben Desi, 34 jaar en woon samen met mijn vriend (Rodney) in Barendrecht. Rodney en ik zijn sinds 2013 samen en op 17 november 2020 (precies op wereld prematuren dag) zijn wij ouders geworden van onze zoon Dex. Update sep’ 23: Er is een broertje bij gekomen: Ravi.

Dex is met precies 33 weken geboren. Ik had me van te voren heel veel dingen voorgesteld over de bevalling, maar een scenario als dit zat daar niet tussen. Binnen 4 uur was hij, via een natuurlijke bevalling, geboren.
Niets wees erop dat hij eerder zou komen, dus wij kwamen totaal onverwacht in een heftige rollercoaster terecht.
Ineens zit je middenin een medische wereld waar je niks vanaf weet. Waar waren we in terecht gekomen?!
De eerste nacht in het ziekenhuis begon mijn zoektocht op internet naar herkenning, informatie en (vooral positieve) verhalen van lotgenoten. En in de weken hier na ging deze door. Er zijn absoluut een aantal fijne websites, maar het viel mij op dat er weinig websites zijn waarop uitgebreide, praktische informatie over de eerste periode met een premature baby te vinden is.

Hoe ziet een dag in het ziekenhuis eruit? Wat moet er allemaal gebeuren wanneer jullie eindelijk naar huis mogen? Vaak heb je geen recht meer op kraamhulp. Wij kwamen midden in de winter thuis, het was super koud! Dingen die ik me afvroeg waren bijvoorbeeld: Wat voor deken moet er in zijn bedje? Hoe gebruik je kruiken bij een prematuur kindje? Wanneer mag je met hem naar buiten? Ik had werkelijk geen idee! Ook had ik behoefte aan lotgenoten en hun verhalen.
Daar ontstond mijn idee voor deze website. Ik hoop hiermee een stukje (h)erkenning te kunnen bieden, want wat voelde ik me soms verloren.
Ik wil graag een plek creëren die ik zelf zo erg gemist heb de eerste periode.

Ik ben geen professional. Gewoon een moeder, die haar ervaringen deelt en hoopt anderen hiermee te kunnen helpen. Ik hou het daarom voornamelijk bij ons eigen verhaal, met verdiepende informatie en tips.

Inmiddels is er op 7 sep 2023 een tweede kindje bij gekomen: Ravi. Thuis geboren na een zwangerschap van 39 + 5!!! Ik hoop dat ik hiermee positieve hoop kan geven aan moeders van een prematuur kindje, met de wens voor nog een kindje. Een volgende zwangerschap en bevalling kan WEL helemaal goed gaan!

Ik hoop dat deze website je op wat voor manier dan ook kan helpen.
Voel je vrij om me een berichtje te sturen. Dat vind ik super leuk!

Wil je meer over mij persoonlijk weten? Check dan mijn persoonlijke instagram. Daar deel ik vaak mijn hersenspinsels