Handige boeken/sites

Hieronder een aantal boeken en websites waar ik zelf veel aan gehad heb de eerste periode.

Boeken:
Zorgen voor je baby op de couveuse afdeling
Dit boek hadden ze bij ons in het ziekenhuis op de afdeling liggen en vond ik de eerste dagen prettig om te lezen. Ik wist niets van deze wereld af en dit boekje gaf mij op een simpele manier een beter beeld. En het geeft handvatten op welke manier je er als ouders voor je baby in de couveuse kan zijn.

Reisgids naar huis
Dit boek heb ik thuis pas gekocht maar ik zou willen dat ik dit in het ziekenhuis al had gehad.
Alles wat je meemaakt vanaf het eerste moment in het ziekenhuis tot de 2e verjaardag van je kindje wordt stapsgewijs uitgelegd. Daarnaast staan er persoonlijke verhalen in van ouders die iets soortgelijks hebben meegemaakt.
Ik vind dit een prachtig boek, heb er veel van geleerd en ook veel steun uit gehaald.

Wat baby’s nodig hebben
Dit boek is niet gebaseerd op te vroeg geboren kindjes, maar op alle baby’s.
Het gaat over de blauwdruk van de baby, hoe werkt het brein en hoe kun je daar het beste op aansluiten. Over hechting, liefdevolle opvoeding en jouw moedergevoel.
Ik vond dit boek heel waardevol en heb er veel van geleerd.

Mama’en
Dit boek heb ik gelezen tijdens mijn zwangerschap. En dat is in de meeste gevallen dat je op mijn website terecht bent gekomen waarschijnlijk te laat ;). Maar toch wil ik dit boek benoemen.
Het is een mooi boek dat je begeleidt door je zwangerschap en de eerste weken na de bevalling en over vertrouwen op je eigen kracht.

Websites:
www.kleinekanjers.nl
www.care4neo.nl

Besloten facebookgroep voor ouders van prematuur, dysmatuur en/of ziek geboren kindjes:
Facebook groep Neo kanjers