Vandaag even een heel ander soort blog. Ik wilde een verhaal op hangen over dat ik deze week geen tijd heb gehad om een nieuwe blog te schrijven in verband met de feestdagen. Een mooi excuus, maar als ik eerlijk ben ook complete bullshit. Ik heb namelijk wel elke avond nadat ik Dex naar bed heb gebracht tijd om uren op mijn telefoon door te brengen. Even ‘ontspannen’, eindelijk een lekker momentje voor mezelf. Maar als ik écht had gewild, had ik gewoon mijn laptop kunnen pakken en een blog kunnen schrijven. Dat is ook wat ik liever wil, want ik wil van mijn website uiteindelijk mijn werk maken en toch, toch wint elke avond die verdomde telefoon.

Ik weet heel goed dat het slecht voor me is en ik straks weer met een overprikkeld brein in bed lig en toch doe ik het elke avond weer. Daar baal ik van. Eindeloos scrollen, dát wil ik achter laten in 2022. Het zijn zoveel verspilde uren en wat heb je er aan? He-le-maal niks.

Een tijdje geleden deelde ik onderstaande tekst op mijn persoonlijke instagram. Omdat ik deze week geen discipline had om een blog te schrijven en aan mijn dromen te werken, post ik deze nu als blog. Als keiharde reminder voor mezelf:

Kun jij je nog een wereld zonder internet voorstellen? Een wereld waarin we alleen maar offline leven? Zonder telefoons, Netflix en laptops.
Nee, ik ook niet.

Ik merk dat ik nu het winter is en ik best vaak hele dagen thuis ben, ik steeds vaker naar mijn telefoon grijp. Als ik maar een momentje niets te doen heb, gris ik meteen mn telefoon uit m’n broekzak om ff lekker te scrollen op instagram🤳. Op de wc, tijdens het eten en ’s avonds op de bank. Tijdens het wandelen altijd een podcast en voor het slapen gaan nog ‘even’ een rondje langs alle standaard apps.
Ik houd mezelf voor dat de podcasts die ik luister educatief zijn en ik inspiratie haal uit instagram. Maar is dat echt zo? Of is dat alleen een slap excuus om het te blijven doen?
I dont know… of misschien weet ik het stiekem ook wel.
Ik doe sinds deze week mee aan een Digital fasting challenge en het wordt me na een paar dagen al pijnlijk duidelijk hoe vaak ik onbewust of uit gewoonte mijn telefoon pak en instagram (of een andere app) open.

Bewustwording is stap 1 toch? Ik heb mijn instagram deze week gemiddeld 32 x per dag geopend😱😱😱😱.
Niet OK. Check het voor jezelf bij instellingen –> Digitaal welzijn (heb een Samsung, weet niet of je dit bij Iphone ook kunt zien) en zorg ff voor een bewustwordingsmomentje.
Ik heb hem iig🤯.

Hoe telefoon verslaafd ben jij? Durf je je schermtijd per dag te delen of hou je die liever voor jezelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *