Vandaag even een ander soort blog: namelijk over geld verdienen met een website/blog. Mijn droom is om van deze website uiteindelijk mijn werk te kunnen maken en daardoor de vrijheid te hebben om zoveel mogelijk bij mijn kinderen te zijn.
Natuurlijk ben ik daar nog lang niet want ik ben deze blog nog geen jaar geleden begonnen, maar hé iedereen moet ergens beginnen toch!
Omdat ik nu zelf helemaal aan het begin van dit proces sta, lijkt het mij leuk om jullie hierin mee te nemen. Dat je met een blog geld kunt verdienen weten de meeste mensen wel, maar hoe dat dan precies in zijn werk gaat dat is voor veel mensen toch een vaag gebied.

Affiliate links
Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met een blog en één daarvan is: gebruik maken van affiliate links. Daar ben ik sinds kort ook mee begonnen!
Een affiliate link is niets meer dan een unieke, persoonlijke link die doorverwijst naar een product of dienst van derden.
Ik heb mij nu aangemeld bij het partner programma van Bol.com. Iedereen met een website kan zich hier aanmelden. Je hebt geen minimale bezoekersaantallen oid nodig. Je website moet wel goed gekeurd worden, dus ze checken wel even of je er geen hele rare dingen op hebt staan 😉.
Na goedkeuring kun je promotiemateriaal en product links van Bol.com gebruiken op je website. Ik heb op mijn website nu bijvoorbeeld een banner staan van Bol.com. Als je hierop klikt en een aankoop doet, krijg ik daar een heel klein percentage van (denk aan 3 tot 8 %, het percentage verschilt per productgroep).
Het maakt niet uit wat je bestelt en het kost jou niets extra’s. Als je rechtstreeks naar bol.com gaat betaal je dezelfde prijs. Bol.com betaalt dit percentage omdat ik producten van hun promoot op mijn website.
Ook in blogs kan ik linkjes toevoegen van producten en dit werkt het dan hetzelfde.
Ik pas affiliate marketing (nog) niet actief toe. Ik schrijf blogs niet met een tactiek, maar er zijn websites die volledig draaien op affiliate marketing en waar mensen echt een flink inkomen mee verdienen.
Je zult hier vanaf nu zo nu en dan een affiliate linkje voorbij zien komen. Ik wil absoluut niet alleen maar reclame maken dus een flink inkomen zal ik er zeker niet uithalen en dat hoeft ook niet. Deze website en de hosting daarvan kosten mij ongeveer €200 euro per jaar, het zou heel fijn zijn als ik die kosten in ieder geval terug kan verdienen! Ik heb nu mijn eerste €30 euro verdiend en daar ben ik toch best trots op (vooral door bestellingen van bekenden hoor haha) en ik hoop dat ik deze blog over 5 jaar teruglees en er dan een paar honderd euro per maand mee verdien!

Mocht je nou denken: hé ik vind het tof wat zij doet met haar website en ik wil haar wel supporten!
Als je iets nodig hebt van Bol.com of HEMA bestel dan via de banner(s) op mijn website of via DEZE LINK. Super, super, super tof als je dat doet. Stuur me dan vooral ook even een berichtje want bij elke nieuwe bestelling vraag ik me af wie hem heeft geplaatst😊.
DANKJEWEL!❤️❤️❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *