Zo vrij als op deze berg in Spanje zal ik me waarschijnlijk nooit meer voelen. Moeder zijn is wat mij betreft echt het allermooiste wat er is, maar och wat had je eigenlijk een lekker zorgeloos bestaan voordat je kindje er was he? Jammer dat we ons dat pas ECHT beseffen wanneer het voorbij is.

Ik heb 100 % bewust voor het moederschap gekozen en i love it, maar soms mis ik die zorgeloosheid en vrijheid. Zomaar zien wat de dag brengt. Last minute op vakantie, naar de top van de berg hiken (zoals op deze foto), urenlang tafelen in een fijn restaurant, eindeloos op het terras hangen, op het strand liggen en naar de zee staren, de deur uitgaan met alleen je telefoon en portemonnee… Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ook al is ons leven nu misschien wat minder zorgeloos en vrij, je zou als moeder zijnde nog steeds tijd voor jezelf moeten maken! Als je net moeder bent geworden is dat waarschijnlijk het allerlaatste waar je aan denkt. Of misschien denk je er wel aan maar vraag je je af hoe je dat in hemelsnaam zou moeten doen?

In deze blog deel ik met je wat ik zelf doe om in het fulltime moederschap toch wekelijks wat momentjes voor mezelf te creëren. Wie weet heb je er iets aan 😊:

  • Schrijven is mijn hobby, dus zodra ik een moment voor mezelf heb doe ik dat het liefst. Daarnaast werkt schrijven ontspannend en maakt het je hoofd leeg. Als Dex op de peuterspeelzaal is of bij de oma’s dan ga ik schrijven. Meestal gebruik ik deze tijd op de blogs voor op mijn website te maken, maar als mijn hoofd heel vol zit journal ik in een schriftje. Echt met pen en papier schrijven vind ik namelijk nog fijner. Je kunt ook elke avond voordat je naar bed gaat even een kwartiertje de tijd nemen om je hoofd leeg te maken en je gedachten van je af te schrijven.
  • Naast schrijven hou ik ervan om te wandelen. Dit deed ik de eerste 2 jaar gewoon met Dex in de wandelwagen (nu blijft hij helaas niet meer zo rustig zitten haha). Hij viel dan vaak in slaap en zo voelde het toch als een momentje voor mezelf. Het maakt je hoofd leeg en daarnaast is het bewezen dat je je van bewegen letterlijk beter gaat voelen. Nu probeer ik soms even na het avondeten te gaan als Rodney Dex naar bed brengt (moet eerlijk zeggen dat dit niet heel vaak gebeurt nu ik zwanger ben maar ik zou het wel vaker willen en moeten doen haha).
  • Een boek lezen. ik probeer elke dag een aantal pagina’s uit een boek te lezen. Vaak ga ik om 22:00 naar bed en dan lees ik nog een half uurtje, heerlijk in bed. En een boek lezen voor het slapen gaan is een stuk beter voor je nachtrust dan in bed nog op je telefoon scrollen.
  • ’s avonds voordat ik ga slapen mediteer ik vaak. Ik gebruik hiervoor begeleide meditaties van House of Deeprelax of de Meditation Moments app. In het begin voelde het wat onwennig en dacht ik vaak wat ben ik nou eigenlijk aan het doen, maar op de één of andere manier was het ergens toch fijn en bleef ik het doen. Ik denk dat ik na een half jaar pas echt het gevoel had dat ik het wat beter onder de knie kreeg en nu vind ik het echt heerlijk. Met Yoga Nidra (een vorm van geleide meditatie) kun je trouwens heeeeeeel lekker in slaap vallen. Probeer het eens. I love it.
  • Douchen! Daarmee pak ik elke dag een momentje voor mezelf. In plaats van ff snel douchen probeer ik er juist echt bewust van te genieten. Heerlijk!
  • Podcasts luisteren. Zoals ik al eerder heb aangegeven heeft Dex moeite met zelfstandig in slaap vallen (in deze blog kun je daar wat meer over lezen). Als ik lig te wachten totdat Dex slaapt luister ik vaak een inspirerende podcast. Zo lig ik niet ‘maar te wachten tot hij eindelijk slaapt’, maar maak ik er een lekker momentje voor mezelf van. Ook als bezig ben met het huishouden (zonder kind) zet ik vaak een podcast aan.
  • Iets minder verantwoord vergeleken met de rest van mijn lijstje, maar ’s avonds op de bank doelloos op instagram scrollen onder een dekentje en met een kopje thee vind ik ook helemaal heerlijk en doe ik dan ook zo goed als elke avond. Om het toch nog een beetje verantwoord te houden; ik probeer een uur voordat ik naar bed ga mijn telefoon weg te leggen ;).

Dit zijn een aantal simpele dingen die je makkelijk in je dagelijks leven kunt integreren en zo creëer je toch bijna dagelijks even een momentje voor jezelf. Voor mij werkt het in ieder geval.

Cijfer jezelf niet weg, maar maak jezelf prioriteit! Wat vind jij fijn om te doen? Zorg dat je hier tijd voor vrij maakt, ook al is het maar 10 minuutjes per dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *