Little did i know. Lees mee hoe het moederschap mij totaal veranderde.

‘Ik ga echt nooit stoppen met werken als moeder zijnde. Huismoeder zijn lijkt me verschrikkelijk!’ riep ik altijd voordat ik kinderen had.
Little did i know. Met de geboorte van Dex werd er ook in mij een totaal nieuw persoon geboren. Het moederschap was als een warm bad waar ik mezelf HELEMAAL thuis voelde. Ik nam ontslag toen Dex 1 jaar was en inmiddels zijn we alweer 2 jaar verder. Het is soms rete zwaar, maar ik heb er tot op de dag van vandaag geen seconde spijt van.

Ik heb heel lang getwijfeld over stoppen met werken, want is het nog wel van deze tijd? Dan verdien ik zelf helemaal geen geld? Ik heb toch ambities?
Diep van binnen wist ik allang waar mijn hart lag. Uiteindelijk hakte ik de knoop door en nam ontslag. Er viel 100 kilo van mijn schouders.

Ze zijn maar zo kort klein. Wat is nu vier jaar op een mensenleven of op een carrière?
Mocht jij je, net als ik, ooit in de bevoorrechte positie bevinden dat je kunt kiezen tussen je werk of fulltime moeder zijn. Stop met twijfelen en kies voor je kinderen. Op je werk ben je vervangbaar, thuis niet!

Misschien denk je nu: dat zou ik wel willen maar is voor ons financieel echt nooit mogelijk. Ik weet dat dit niet voor iedereen haalbaar is en ben heel dankbaar dat het bij ons is gelukt.
Wij hebben ons leven er op aangepast en heel veel veranderd aan ons uitgavepatroon om dit mogelijk te maken.
Geloof me, er is echt veel meer mogelijk dan je denkt!

Wat een ander ervan vindt maakt niet uit. Vaak als ik het vertel is de reactie: ‘oooo dat zou ik echt nooit kunnen!’. Ik wel en i love it!

’20 years from now, the only people who will remember that you worked late are your kids’

(Disclaimer: dit is voor alle moeders die twijfelen en diep van binnen het liefst bij hun kindjes willen zijn. Heel veel moeders vinden het júist fijn om te werken. Als jij gelukkig wordt van je werk is dat natuurlijk top❤️)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *