Prentenboeken, het perfecte cadeau om te geven én om te krijgen als je het mij vraagt. Ik ben er gek op en Dex gelukkig ook. Een vaste prik bij het bed ritueel. Elke avond voor het slapen gaan kiest hij een boek om samen te lezen. Ook als hij overdag moe is wil hij vaak even lekker op de bank zitten en een boekje lezen.
In deze blog deel ik 5 van onze favorieten!

De leeuw in de muis
Dit boek gaat over een muisje dat zo moedig wil zijn als een leeuw
Een boek met een prachtige boodschap! Korte zinnen die op elkaar rijmen, fijn om voor te lezen en mooie, grote illustraties. Dex is er gek op en ik ook!
Je hebt een hele serie van deze boeken. Nu voor zijn 3e verjaardag heeft hij ‘Laat maar los, koala’ gekregen en ook die is nu al favoriet. Ook daar zit weer een prachtige boodschap in verwerkt.
Elk jaar vraag ik een boek uit deze serie voor zijn verjaardag/sinterklaas/kerst.

Ssst! De tijger slaapt
Dit boek gaat over een tijger die slaapt en enorm in de weg ligt. Hoe kunnen de andere dieren voorbij de tijger komen zonder haar wakker te maken. Een heel leuk, interactief boek. Je moet de dieren helpen naar de overkant te komen door bijv. de tijger te aaien, keihard te blazen of een slaapliedje te zingen. Dex kreeg dit boek voor zijn 2e verjaardag en tot op de dag van vandaag kiest hij dit boek heel vaak!

Bobbi naar de speelzaal (en alle andere bobbi’s)
Ik ben fan van Bobbi! Leuke, leerzame boekjes voor peuters over het dagelijks leven. Wij hebben ‘Bobbi naar de speelzaal’ wel 100 x gelezen toen Dex net was begonnen op de peuterspeelzaal. Ook ‘Bobbi op het potje’ is hier verslonden toen hij op het potje begon te plassen. Het is heel herkenbaar voor peuters en het leest lekker weg. Wederom korte, rijmende zinnen, hou ik van 😊.
Wij hebben inmiddels best veel Bobbi boekjes. Het flapboek ‘Bobbi, lekker slapen’ vindt Dex ook erg leuk!

Samen hier
Deze heeft Dex onlangs gekregen voor zijn 3e verjaardag. Hij is er nu nog net iets te klein voor, maar ik vind het een geweldig boek met een prachtige boodschap.
Dit prentenboek maakte de schrijver voor zijn zoon. De boodschap is universeel: ‘De wereld kan een verwarrende plek zijn. Maar eigenlijk is het ook heel simpel: je hoeft alleen maar aardig te zijn.’
Ik kan niet wachten om deze samen met hem te lezen.

Dikkie dik
Dex z’n persoonlijke favoriet! Van mama iets minder. Ik vond dit zelf als kind ook leuk maar kwam er met voorlezen voor Dex achter dat Dikkie Dik eigenlijk best een rot kat is haha. Dat heb ik me vroeger echt nooit gerealiseerd, maar goed alsnog leuk om voor te lezen hoor en lekker korte verhaaltjes. Ook wel eens fijn om ’s avonds heel snel klaar te zijn met voorlezen 😉.

Dit waren onze favorieten! Wat is jouw favoriet? Laat het weten in de reacties.

Ik maak in deze blog gebruik van affiliatie links. Hier kun je daar meer over lezen.
Je kunt deze website supporten door via één van de bovenstaande links iets te bestellen (mag alles zijn op bol.com,
niet alleen dit speelgoed). Ik ben je eeuwig dankbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *