Maak veel foto’s/filmpjes tijdens de ziekenhuis periode. Ook al is dat misschien niet het eerste waar je aan denkt, met alle zorgen aan je hoofd.
De beelden zijn zo waardevol voor later❤️.
Voor jezelf maar ook voor je kindje later als hij of zij oud genoeg is en misschien geïnteresseerd is in het verhaal van zijn/haar geboorte.

Je kunt je na een tijdje nog maar moeilijk voorstellen hoe klein je kindje écht was in het begin.

Maak veel foto’s waarop jij zelf of je partner te zien is met de baby, zodat je goed kunt zien hoe klein je kindje is. Dat hebben wij zelf weinig gedaan de eerste periode en dat vind ik achteraf gezien jammer.
Ook hebben wij geen één foto met zijn drieën in het ziekenhuis (behalve van net na zijn geboorte door de verloskundige gemaakt🙏). Dus mocht jouw kindje nu nog in het ziekenhuis liggen, maak vandaag meteen een family foto😃.

Nog een paar tips die ik graag had gehad:
– @stichtingearlybirds
kan langskomen in het ziekenhuis en maakt echt prachtige foto’s! Wij lagen helaas tijdens de coronaperiode in het ziekenhuis waardoor het niet mogelijk was om hier gebruik van te maken.
– Maak foto’s van details, denk aan: saturatiebandje om het voetje, door het raampje van de couveuse, als hij/zij jouw handje vasthoudt etc.
– Gebruik geen flits, hier kan je kindje van schrikken.
– Maak foto’s van bijzondere momenten: eerste keer buidelen, eerste badje, eerste keer kleertjes aan etc.
– Maak ook filmpjes, als je kindje bijvoorbeeld heerlijk relaxed bij jou ligt te slapen tijdens het buidelen. Heel bijzonder om later terug te zien.
– Ik heb zelf ook foto’s gemaakt van de ziekenhuiskamer, het uitzicht en het eten wat ik kreeg haha dat wilde ik op de één of andere manier graag onthouden.

En als laatste: misschien zet je jezelf niet graag op de foto deze periode, want je ziet er waarschijnlijk niet op je best uit (understatement, na een bevalling) maar whoooo cares?! De enige die daar iets van vindt ben jij zelf. Dus maak die foto’s, je zult jezelf later dankbaar zijn!!!

Ik kijk de foto’s nog vaak terug💜💜💜

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *