De reden dat het afgelopen maanden stiller was op mijn social media; i felt like shit! Maar met een hele leuke reden, want… ik ben zwanger van ons 2e kindje!!!! Super blij, super dankbaar én super spannend gezien onze geschiedenis met Dex.

Inmiddels voel ik me gelukkig weer een stuk beter en is mijn energie (de meeste dagen) weer terug.
Als je in het verleden te vroeg bevallen bent, is de kans om opnieuw te vroeg te bevallen groter. 1 op de 5 vrouwen bevalt bij een volgend kindje wederom te vroeg. Dat is dus best een flinke kans.
Ik vind het daarom heel erg spannend, maar ik heb ook vertrouwen in mijn lijf en deze nieuwe zwangerschap. Elke zwangerschap is anders en er is bij ons nooit een oorzaak gevonden. Het kan dus ook gewoon domme pech zijn geweest de eerste keer. Ik hoop zo dat ik de 37 weken (of langer) mag halen dit keer!

Als je eerder een vroeggeboorte mee hebt gemaakt zijn er 2 veelvoorkomende behandelingen die je bij de volgende zwangerschap kunt ondergaan om de kans te verkleinen. Eén daarvan is een hormoonbehandeling met het vrouwelijk hormoon progesteron.
Progesteron is een lichaamseigen hormoon wat belangrijk is om zwanger te worden én zwanger te blijven. Je lichaam maakt dit zelf aan. Bij deze behandeling dien je zelf dagelijks extra progesteron toe via tabletten. De tabletten gebruik je van de 16e zwangerschapsweek t/m de 36e week.
Je mag zelf kiezen of je hier gebruik van wil maken of niet. Hoewel ik het liefst zo natuurlijk mogelijk leef en zo min mogelijk medicijnen gebruik, heb ik er toch voor gekozen om deze behandeling wél te doen.
Mocht ik namelijk weer te vroeg bevallen dit keer, weet ik nu dat ik er in ieder geval alles aan heb gedaan om het te voorkomen. Stel ik kies ervoor om deze behandeling niet te doen en ik beval dan te vroeg, weet ik dat ik achteraf spijt zal hebben dat ik het niet heb gedaan.
Dus dit voelt goed!

Ik ben inmiddels alweer op de helft van deze zwangerschap en voel me gelukkig een stuk beter dan in het eerste trimester. We hebben afgelopen week een goede 20 weken echo gehad. Enorm dankbaar en opgelucht! Laat die 2e helft maar komen!
Fijn om nu eindelijk te kunnen delen wat mij de afgelopen maanden heeft bezig gehouden.
Ik hou jullie op de hoogte 😊.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *