Het is weer bijna december! Met andere woorden; tijd voor cadeautjes. Maar welke cadeaus zijn nou écht leuk? Ik vind het zelf belangrijk dat cadeaus niet alleen leuk zijn, maar ook nuttig en/of leerzaam. In deze blog deel ik een aantal tips voor speelgoed dat wij zelf hebben en waar de peuter én ikzelf enorm blij mee zijn.

We beginnen met wat mij betreft het meest nuttige cadeau voor kindjes vanaf 1,5 jaar:

Leertoren

Wij hebben deze gekocht toen Dex ongeveer 1,5 jaar was en hij wordt tot op de dag van vandaag dagelijks gebruikt (Dex wordt over 2 weken 3 jaar). Wij gebruiken hem o.a. voor het volgende:

  • Elke ochtend ontbijt maken
  • Handen wassen
  • Afwassen
  • Boterhammen smeren
  • Helpen met koken
  • Keuken schoonmaken
  • Uit het raam kijken

Het stimuleert je kind om te helpen met de dagelijkse taken in het huishouden en dat vinden ze helemaal geweldig (die van ons in ieder geval). Het draagt bij aan het opvoeden van behulpzame kinderen. Iets wat ik zelf heel belangrijk vind.

Loopfiets (2 wielen)

Deze hebben wij gegeven voor Dex zijn 2e verjaardag. Toen was het nog net iets te moeilijk, maar toen hij 2,5 was ontdekte hij hem ineens helemaal. Sindsdien gebruikt hij hem bijna elke dag. We gaan ermee naar de speeltuin/supermarkt/park hier in de buurt, maar we nemen hem bijvoorbeeld ook mee op een dagje uit naar de dierentuin/winkelcentrum/pretpark oid. Ideaal!
Het is goed voor de motorische ontwikkeling. Wij hebben gekozen voor een loopfiets met 2 wielen omdat dit een goede voorbereiding is op het leren fietsen en daarnaast leert hij zo goed zijn balans houden.
Wij slepen deze fiets overal mee naar toe! Hij is ook lekker licht. Wat ideaal is als hij toch ineens geen zin meer heeft.

Zoekboeken

Lezen is altijd goed en enorm belangrijk voor de ontwikkeling. Daarnaast een gezellig momentje samen. Nu ik Ravi borstvoeding geef, lees ik vaak tegelijkertijd een boekje met Dex. Zo kan ik rustig voeden en krijgt hij toch ook zijn aandacht. Win-win!
Dex vindt zoekboeken helemaal het einde. Ik vond dit zelf vroeger ook super leuk. Er zijn heel veel verschillende en al vanaf 2 jaar is dit erg leuk om samen te doen. Wij hebben o.a. deze:

Speelkeuken

Dit heeft Dex van de opa’s en oma’s gekregen voor zijn 2e verjaardag. Best een uitgave, maar zo ontzettend leuk. Al heb je tegenwoordig ook een stuk goedkopere bij de Action of de Lidl, maar ik vond het wel fijn als hij ook nog een beetje leuk stond in ons interieur 😉 (en zelf pimpen ligt niet helemaal in mijn straatje haha).
Met dit keukentje speelt hij vaak. Elk kind vindt dit volgens mij leuk? Altijd als er visite is gaan kinderen hier ook meteen op af. De laatste tijd speelt Dex dan echt samen met een vriendje/vriendinnetje en maken ze gerechten voor elkaar (zó schattig).
Ook als ik of Rodney in de keuken staat te koken, gaat hij vaak ‘hetzelfde’ doen in zijn eigen keuken.
Daarnaast kun je het zelf zo ver uit breiden als je wil met allerlei spullen voor in de keuken. Houten fruit om te snijden, pizza, bestek, een boodschappenmandje en ga zo maar door. Wat je bijvoorbeeld ook weer op het verlanglijstje voor verjaardag/kerst/sinterklaas kunt zetten.

Duplo 

Duplo en Lego wie is er niet groot mee geworden? Tijdloos speelgoed en eindeloos veel variatie mogelijk. En vaak ook leuk voor de ouders om mee te bouwen 😉. Daarnaast ook nog eens goed door te verkopen als ze er uit gegroeid zijn. Áltijd een goede aankoop dus.
Dex is helemaal gek van de treinbaan.

Voetbal/basketbal doeltje

Nog een item wat hier in huis een tijd lang bijna dagelijks gebruikt is. Ik moet zeggen dat hij er nu al een tijdje niet naar om heeft gekeken. Ik zal hem weer eens uit de kast trekken!
Maar zeker een hele goede aankoop. Goed voor wat extra beweging en goed voor de coördinatie. En wat een feestje als er gescoord wordt
😊!
Altijd na het avondeten gingen we even voetballen en/of overgooien. In de zomer hebben we hem ook in de tuin gezet en buiten gebruikt.

Dit zijn een aantal van onze beste aankopen wat speelgoed betreft. Verder speelt Dex heel erg veel met klei en knutselspullen. Dat is wat mij betreft ook áltijd een goed cadeau. Ook prentenboeken zijn een prachtig, tijdloos cadeau. In mijn volgende blog zal ik onze favoriete boeken uitlichten.

Ik hoop dat dit wat inspiratie geeft voor decembercadeaus en dat er heel veel kindjes én ouders blij van worden.

Shop ze!

Ik maak in deze blog gebruik van affiliatie links. Hier kun je daar meer over lezen.
Je kunt deze website supporten door via één van de bovenstaande links iets te bestellen (mag alles zijn op bol.com, niet alleen dit speelgoed). Ik ben je eeuwig dankbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *